DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

WTI-olien runder 70 USD

Olie-prisen stiger for anden dag i træk. Den amerikanske WTI-olie er på sit højeste niveau siden oktober 2018.
9. JUN 2021 15.45

Den amerikanske WTI-olie har rundet en mindre milepæl og koster igen over 70 USD per tønde. Aktuelt ligger prisen på 70,35. Den pris er den højeste siden oktober 2018. Også nordsøolien har oplevet en mindre stigning og koster således 72,6 USD per tønde onsdag eftermiddag.

Årsagen til prisstigningerne skal blandt andet findes i en stigende tro på, at en vellykket vaccineudrulning kan føre verden tilbage til en mere normal hverdag.

Eksempelvis har 63 pct. af den voksne befolkning i USA minimum fået et vaccinestik, mens over 50 pct. er fuldt vaccineret.

Større brændstofforbrug

Nogle indikationer er der også på, at verden er på vej tilbage mod normalen. Således er der en stigende efterspørgsel på brændstof i de vestlige økonomier.

Data fra gps-virksomheden Tomtom viser ifølge Reuters, at trafikniveauet i 15 europæiske storbyer er på sit højeste, siden coronapandemien gjorde sit indtog.

Tirsdag opjusterede det amerikanske energiinformationsagentur (EIA) forventningerne til væksten i brændstofforbruget i USA til 1,49 mio. tønder per dag sammenlignet mod en tidligere prognose på 1,39 mio. tønder per dag.

Den øgede efterspørgsel på brændstof, sammenholdt med den amerikanske udenrigsminister Antony Blinkens udmeldinger om at man forventer at fastholde sanktioner mod Iran, således at der sandsynligvis ikke kommer olie fra den kant, er med til at presse priserne op på amerikansk og europæisk olie. Det pres har altså ført til det højeste prisniveau i over 20 måneder.  

Tilmeld dig nyhedsbrevet