DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Vordingborg Havn får "et af verdens største" biometanolanlæg

KORT NYT8. JUN 2021 11.15

Vordingborg Biofuel ApS vil opføre "et af verdens største" biometanoanlæg  på Vordingborg Havn. Anlægget skal kunne producere på til 200.000 tpns biometanol årligt, mens et Power-to-X-anlæg skal yderligere kunne producere 100.000 tons e-metanol om året. Det oplyser Vordingborg Biofuel i en pressemeddelelse. 

Anlægget bliver det første i en planlagt længere række af anlæg i Danmark og udlandet. Haldor Topsøe og Biofuel Technology er med som teknisk partner til projektet og skal hver især skal stå for leverancerne af hovedkomponenterne til anlægget. Rambøll er teknisk rådgiver i forbindelse med design og projektering af anlægget.

- Vi ser meget frem til projektet og samarbejdet med Vordingborg Kommune i forbindelsen af opførelsen af anlægget. Det er helt essentielt, at vi accelererer udviklingen af grønne brændstoffer og jeg er helt overbevist om, at vi kan blive en af de største producenter af biobrændstoffer til konkurrencedygtige priser, samt at dette anlæg kan bidrage til den grønne omstilling i en grad, der ikke er set før, siger direktør for Vordingborg biofuel Peter Stabell. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet