dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Alle mod alle:
Vind-, bølge- og vandkraft skal konkurrere om støtte sammen med solceller

KORT NYT24. AUG 2021 9.35

Energistyrelsen indkalder i dag tilbud til det teknologineutrale udbud i 2021, hvor solcelleanlæg, vindmøller, bølgeenergianlæg og vandkraftanlæg kan konkurrere om støtte. Fristen for at afgive tilbud er 22. oktober 2021. Det er tredje gang, at der afholdes teknologineutrale udbud.

Det er en del af Klimaaftalen for energi og industri fra juni 2020. Støttemodellen er ændret fra at være et tillæg til markedsprisen til at være en såkaldt ”Contract for Difference” (CfD-støttemodel), hvor staten påtager sig en større del af den langsigtede risiko forbundet med udbygning af vedvarende energi. Det seneste teknologineutrale udbud blev afholdt i 2019, hvor solceller og vindmøller konkurrerede.

I år konkurrerer forskellige teknologier om støtte i det teknologineutrale udbud, vides det ikke på forhånd, hvordan støtten fordeles mellem sol, vind, bølgekraft og vandkraft.Der er op til til 1,2 mia. kr. i årets udbud. Det kommende teknologineutrale udbud anvender en tosidet CfD-støttemodel, hvor støtten kan variere fra år til år, mens den er fast inden for hvert kalenderår. Støtten gives i 20 år.

jel

Tilmeld dig nyhedsbrevet