dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Rådgiver for Rådet for Grøn Omstilling stopper:
Vi må fokusere på at finde løsningerne udenom politikerne

Rådgiver for Rådet for Grøn Omstilling mener, at realpolitik og ideologiske vaner står i vejen for grønne løsninger.
3. AUG 2021 15.40

Efter tre år som rådgiver for Rådet for Grøn Omstilling, har Lars Køhler valgt at stoppe for i stedet at kaste sig over grønt iværksætteri. Det oplyser Lars Køhler på sin LinkedIn-profil. I samme omgang kritiserer han politikerne for at stå i vejen for dele af den grønne omstilling.

"Efter mange års arbejde tæt på Christiansborg, tror jeg ikke længere på, at den nødvendige grønne forandring vil komme hurtigt nok fra politisk hold. Der står simpelthen for meget realpolitik og ideologiske vaner i vejen for, at vi får det skib drejet hurtigt nok. Derfor er jeg kommet til den konklusion, at vi må fokusere på at finde løsningerne udenom politikerne," skriver Lars Køhler i sit indlæg.

I stedet vil Lars Køhler kaste sig fuldtids over et "nyskabende grønt startup", som har været undervejs i et stykke tid. 

"Det gode er, at vi faktisk har løsningerne. At vi godt ved hvad der skal til og hvad vi skal gøre. Vi skal ikke opfinde den dybe tallerken for at håndtere den krise vi står i og skabe den fantastiske verden vi ønsker for vores børn," skriver han og tilføjer: 

"Vi skal blot sørge for at de værktøjer vi har rent faktisk bliver brugt og ikke mindst bliver skaleret i nødvendig omfang og hast. Men det kræver en radikalt anderledes tilgang til det eksisterende, for vi kan ikke løse problemerne med den tankegang der har skabt dem."

Samtidig med at Lars Køhler stopper for Rådet for Grøn Omstilling, har klimaordfører for Venstre og tidligere minister Tommy Ahlers valgt at stoppe i Folketinget. Han mener ligeledes, at der er større muligheder for at skabe resultater for den grønne omstilling i det private end i Folketinget.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet