DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Verdens største konstruktionsskib på vej mod Tyra-feltet

Verdens største konstruktionsskib på vej mod Tyra-feltet

Det 477 meter lange Pioneering Spirit-konstruktionsskib forventes at ankomme på Tyra-feltet d. 1. august, hvor det skal stå for det tungeste løft i genopbygningen.
31. JUL 2020 12.45

Verdens største konstruktionsskib, Pioneering Spirit, er på vej mod Tyra-feltet i Nordsøen, oplyser Total i en pressemeddelelse. 

Her skal Pioneering Spirit i de kommende uger løfte to hovedplatforme på Tyra Øst og Tyra Vest som de del af genopbydningen af Tyra-feltet. Med løftet af de to integrerede beboelses- og procesplatforme skal der gøres plads til det nye Tyra. 

- Vi får i de kommende uger besøg af en flydende landsby på Tyra-feltet, når verdens største konstruktionsskib Pioonering Spirit ankommer med en længde på omtrent en halv kilometer og med plads til over 550 personer ombord, udtaler Morten Hesselager Pedersen, Projektdirektør for Tyra-genopbygningen. 

Pioneering Spirit skal udføre det tungeste løft under nedtagningsarbejdet, når den skal løfte Tyra Østs hovedplatform med en vægt svarende til to Eiffeltårne i ét enkelt løft, 

De to hovedplatforme skal efterfølgende leveres hos Modern American Recycling Services’ (M.A.R.S.) genanvendelsesværft i Frederikshavn, hvor Total forventer at 95 pct. af platformene kan genanvendes. 

esl

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet