DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Verdens offshore-borerigflåde er faldet 190 mia. kr. i værdi
Det har været et rigtig skidt år for markedet for offshore-olierigge.
Foto: Seadrill

Verdens offshore-borerigflåde er faldet 190 mia. kr. i værdi

Ifølge Bassøe offshore er verdens offshore borerigge faldet 190. mia kr. i værdi på grund af coronakrisen.
17. DEC 2020 9.11

Det har været et rigtig skidt år for markedet for offshore-olierigge. Corornavirussen har forårsaget faldende oliepriser, det har resulteret i, at mange aftaler er blevet annulleret, og mange projekter er udskudt i længere tid, og mange firmaer er kommet i økonomiske problemer.

Derudover vurderer Barsøe Offshore, at overgangen til alternative energikilder med lavere CO2-udledning er gået hurtigere end forventet. Dette medfører naturligt færre investeringer i olie- og gasprojekter. 

Alt dette har forårsaget, at mange offshore-rigge har stået ubrugte. Det afspejler sig i værdien på verdens offshore-rigflåde, som har taget et massivt fald i værdi på 190 mia. kr. de seneste tolv måneder svarende til et fald på 42 pct., vurderer Bassøe Offshore.

Bassøe Offshore tror dog på, at bunden er nået for branchen. Det skyldes, at oliepriserne så småt er på vej op igen, eksempelvis rundede Nordsøolien i sidste uge 50 USD per tønde. Der skal dog væsentlig højere oliepriser til, for at værdien af riggene er tilbage i nærheden af den værdi, de havde for et år siden. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet