DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Verdens elforbrug er 2 pct. lavere i 2020

På grund af coronakrisen forudser IEA, at verdens energiforbrug falder med 2 pct. i 2020.
15. DEC 2020 10.50

Coronakrisen har forårsaget massive nedlukninger af samfund verden over. Det kommer også til at afspejle sig i verdens elforbrug, det forudser Det Internationale Energiagentur (IEA) i organisationens elmarkedsrapport. 

IEA forudser, at verdens elforbrug i 2020 falder med 2 pct. Det er det største fald siden midten af 1900-tallet. Faldet i elforbruget er markant større end under finanskrisen i 2009, hvor elforbruget faldt med 0,6 pct.

På trods af at sommeren viste bedring i økonomien verden over og dermed også et øget energiforbrug, vil store energiforbrugere såsom USA, Europa, Japan og Korea alle på årsbasis opleve et fald i elforbruget.

Kun Kina skiller sig ud. Landet har en vækst i elforbruget på cirka 2 pct. Det er dog den laveste vækst i flere år. Siden 2015 er Kinas forbrug af el steget med 6,5 pct. i gennemsnit hvert år. 

Vækst i grøn energi

Coronakrisen har øjensynligt ikke påvirket alle brancher lige hårdt. Elproduktion for vedvarende energi forventes i 2020 således at stige med hele 7 pct. ifølge IEA. Sort elforbrug for eksempel fra gas og kul forventes at flade med hhv. to og fem pct. Imens strøm fra atomkraft forventes at falde med fire pct.

Væksten i elproduktion fra vedvarende energikilder forventer IEA også vil fortsætte i 2021. Især tror organisationen på at el fra i vind- og solenergi vil nå nye højder i 2021 og udvide deres markedsandele fra 28 pct. til 29 pct.

IEA forventer også en vækst i kul- og gasforbruget til produktion af el. Kulfyret produktion forventes af stige med omkring 3 pct.. Gasfyrede anlæg forventes at øge produktionen med ca. 1 pct. ifølge IEA. Det vil i alt føre til en øget CO2-udledning fra energisektoren på 2 pct. i 2020, forudser IEA. 

IEA forventer at verdens elforbrug i 2021 vil øges med cirka 3 pct.

amp

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet