dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Venstres Tommy Ahlers stopper i Folketinget
Venstres klimaordfører, Tommy Ahlers, forlader Folketinget for at arbejde med iværksætteri. Han forbliver dog medlem af partiet, oplyser Venstre.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Venstres Tommy Ahlers stopper i Folketinget

Venstres klimaordfører, Tommy Ahlers, forlader Folketinget for at arbejde med iværksætteri. Tommy Ahlers har været med til at forhandle aftalerne for både energiøerne og slutdatoen for det danske olieeventyr.
3. AUG 2021 15.10

Politik handler for meget om spillet og for lidt om løsningerne. Sådan lyder det fra Venstres klimaordfører, Tommy Ahlers. På den baggrund har den kendte erhvervsmand og iværksætter besluttet at stoppe i Folketinget.

Tommy Ahlers forbliver dog medlem af Venstre, men det bliver altså som menigt medlem uden for Christiansborg fremover.

- Det her har været en meget svær beslutning for mig, og jeg har brugt sommeren på at tænke godt og grundigt over, hvad der var det rigtige. Jeg er nået frem til, at jeg stopper i Folketinget.

- Dels fordi jeg gerne vil være med at levere løsninger i den grønne omstilling sammen med andre iværksættere, og dels fordi jeg ofte oplever, at politik handler meget om spillet og lidt for lidt om visionerne og de gode idéer, siger Tommy Ahlers i en pressemeddelelse.

Selv om Tommy Ahlers er kritisk over for spillet på Christiansborg, så smækker han dog ikke med døren i forhold til Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen eller partiets politiske linje:

- Venstre er klart på vej i den rigtige retning med stærkt fokus på klimakrisen og hvordan den grønne omstilling kan bruges til at skabe nye job, og jeg vil gerne takke Jakob Ellemann-Jensen for at have vist mig stor tillid hele vejen og give mig gode muligheder for at sætte mit præg på kursen. Jeg er ikke i tvivl om, at han fortsat vil kæmpe for at skabe et bedre Danmark her og i verden, siger Tommy Ahlers i den skriftlige kommentar.

Ny klimaordfører for Venstre

Tommy Ahlers blev hentet ind som uddannelses- og forskningsminister i 2018-2019 af Lars Løkke Rasmussen. Senere blev han også valgt ind til Folketinget i 2019 for Venstre, og i januar 2020 blev Tommy Ahlers udpeget til partiets klimaordfører. 

Her har Tommy Ahlers været med til at forhandle en række af de store klimaaftaler, heriblandt beslutningen om at opføre en kunstig energiø i Nordsøen, at aflyse den ottende udbudsrunde i Nordsøen samt at sætte en slutdato for det danske olieventyr.

Lige før sommeren var Tommy Ahlers ligeledes med til at forhandle en aftale for CO2-fangst og lagring i Danmark på plads. 

Der er endnu ikke formelt sat dato på Tommy Ahlers sidste dag på Christiansborg, men det er alene de praktiske omstændigheder nedpakning af kontoret og Folketingets procedure, der mangler.

Venstre får en suppleant i Folketinget i stedet for Tommy Ahlers, så hans mandat ikke forlader partiet. Venstre har endnu ikke sat navn på, hvem det bliver, men det ventes at ske i løbet af kort tid.

esl/Ritzau

Tilmeld dig nyhedsbrevet