Vattenfall præsenterer tilfredsstillende årsregnskab

Vattenfall har øget sit overskud med 25 pct. i 2019 og har taget skridt mod at udfase fossile brændstoffer til fordel for blandt andet vindenergi.
6. FEB 2020 8.14

Vattenfall har præsenteret deres årsregnskab for 2019, som efter deres eget udsagn har været et succesfuldt år for dem. Det oplyser Vattenfall selv på deres hjemmeside.

I 2019 har Vattenfall øget deres overskud med 25 pct. og dermed har et overskud for perioden på godt 10 mia. kr., ligesom at man har lykkedes med sine finansielle målsætninger. Det er masser af gode grunde til at være tilfreds, fortæller Vattenfalls CEO Magnus Hall. 

2019 har ellers været ramt af blandt af stormen Alfrida, som gav i skader for omkring 560 mio. kr., som resulterede i strømsvigt for mange kunder.  

Bæredygtig energi, som Vattenfall har samlet under navnet Power Generation, har dog været med til at sikre det gode årsregnskab fra stormen.

- Power Generation har givet gode muligheder indenfor både atomkraft og vandkraft, og vi kan se et øget mængde komme fra vind, takket været nye anlæg, fortæller Anna Borg, CFO hos Vattenfall. 

Vattenfall har i 2019 taget en række skridt mod at udfase deres brug af fossile brændstoffer. Blandt andet lukkede selskabet to kulfyrede kraftværker i Holland og Tyskland, ligesom Vattenfalls havvindmøllepark ved Horns Rev kunne begynde at producere strøm. Senest har Vattenfall fået grønt lys til at påbegynde opførelsen af vindmølleparken ved Kriegers Flak. 

Se andre nøgletal her.

esl