Værste uge for Nordsøolie siden 1991

Oliemarkederne fortsætter nedtur i skyggen af corona og aktienedtur. Ugens nedtur er den værste for brent-olie siden 1991, og den værste for amerikansk råolie siden 2008.
13. MAR 2020 10.38
TEMA: Corona

Det har været en begivenhedsrig uge for olieindustrien, som startede ud med en priskrig mellem Rusland og Saudi-Arabien, undervejs et rejseforbud fra Europa til USA, og i slutningen af ugen kan man nu erkende, at det har været en af de værste uger for olieindustrien i mange år. 

For Nordsøolien, den såkaldte Brent-olie, har den seneste uge været det værste fald siden 1991. For amerikansk råolie, såkaldt crude oil, har den seneste uge været den værste siden 2008 under Finanskrisen, skriver Reuters

- Coronaviruset udløste det første globale fald i olieefterspørgelsen i årevis, har en bølge af olie fra Saudi-Arabien og Rusland ført til, at der er et overudbud på fire mio. tønder olie per dag, siger analysevirksomheden Eurasia Group om situationen. 

Frygten for en økonomisk krise har desuden ført til at det danske C25-indeks oplevede det største endagsfald i sin historie. Indekset var torsdag ved lukningen af børsen faldet med 8,03 pct., og er på niveau med de fald, man så under Finanskrisen. 

Også det amerikanske S&P 500-indeks noterede store fald og har flere gange i løbet af ugen måtte lukke før tid for at bremse den negative spiral. 

esl

 

 

Nyhedsbrev