dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Vækstambitioner får Hanstholm Havn til at hyre forretningsudvikler

KORT NYT3. AUG 2021 13.23

Potentialet af en færdig havneudvidelse til 650 mio. kr. får nu Hanstholm Havn til at indlede et samarbejde med esbjergenseren Hardy Jørgensen. Han vil som konsulent i Multimodal Transport Solutions være med til at sætte gang i den kommercielle udnyttelse af de investeringer, som havnen har brugt.

Hardy Jørgensens firma skal hjælpe med at omsætte den attraktive beliggenhed med nemt og hurtig adgang til både Nordsøen, Storbritannien og det transatlantiske område med at tiltrække både mere godstrafik foruden ved den traditionelle fiskehåndtering. Den del af forretningen har alene de seneste år betydet at fisk for over én mia. kr. i værdi har fundet vejen gennem Hanstholm Havn.

Netop andre forretningsområder som containertrafikken er en mulighed, der skal dyrket endnu mere. I foråret begyndte det islandske rederi Eimskip en containerrute mellem Hanstholm og Thorshavn på Færøerne. Det er den udbyggede havn med ekstra kajplads, et stort bassin og øget vanddybde, der gør ekspansion muligt. Særligt er der nu bedre og roligere tilsejllingsforhold i al slags vejr på grund af en ny ydermole. Det skal være med til at sikre flere forskellige typer gods til Hanstholm Havn.

jel

Tilmeld dig nyhedsbrevet