USA retter nye sanktioner mod Nord Stream 2
Allseas måtte i januar indstille sit arbejde på Nord Stream 2 i den danske del af Østersøen efter amerikanske sanktioner.
Foto: Nord Stream 2, Axel Schmidt

USA retter nye sanktioner mod Nord Stream 2

USA forbereder nye sanktioner mod gasledningen fra Rusland til Tyskland, som denne gang er rettet mod forsikrings- og certifikationsselskaber.
12. NOV 2020 12.08

USA er ved at gennemføre nye sanktioner mod gasledningen Nord Stream 2, hvor USA nu retter sanktioner mod selskaber, der hjælper Gazprom med projektet, skriver Bloomberg.

Den seneste runder sanktioner er derfor rettet mod selskaber, som forsikrer skibene, der er involveret i anlæggelsen af gasledningen. Den seneste runde sanktioner vil også ramme selskaber, der hjælper med tekniske certifikationer. 

Dermed forsøger USA at komplicere den sidste del af anlæggelsen af gasledningen, som er undervejs i den danske del af Østersøen. USA har længe været en markant modstander af gasledningen.

I januar i år indstillede Allseas sit arbejde med at lægge rør til Nord Stream 2 i den danske del af Østersøen på grund af sanktioner fra USA.

Efterfølgende opgave Allseas helt at gennemføre arbejdet. Derfor måtte Gazprom finde nyt selskab til at gennemføre arbejdet, hvor man har chartret sit eget skib til opgaven.

Skibet Akademik Cherskiy befinder sig lige nu i den tyske havn Mukran, der har været den primære havn i Tyskland for Nord Stream 2. Mukran har ligeledes været ramt af en række sanktioner fra USA. 

Nord Stream 2 har siden august været under et voksende pres, da både USA, EU Parlamentet og en række europæiske politikere har krævet konsekvenser for attentatforsøget mod den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj.

esl

Nyhedsbrev