DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Udenlandsk arbejdskraft vender tilbage efter nedlukning

Dele af den udenlandske arbejdskraft forlod Danmark under nedlukningen, men vender nu tilbage i stor stil, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.
25. NOV 2020 9.37

Da den udenlandske arbejdskraft rejste hjem i forbindelse med Danmarks nedlukning, gav det anledning til bekymring i erhvervslivet. Nu viser det sig, at den udenlandske arbejdskraft er vendt tilbage i stor stil.

Det skriver Børsen.

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at der i september var en stigning på 1,1 pct. i antallet af udenlandske ansatte i Danmark målt i fuldtidsbeskæftigede i forhold til august – en forøgelse på 2.500 personer.

I kølvandet på coronakrisen er der ifølge avisen i dag kun 300 færre udlændinge ansat i Danmark sammenlignet med før landet blev lukket ned.

Hos Ledernes Hovedorganisation er bekymringen delvis forsvundet, og cheføkonom Niklas Praefke er begejstret for den tilbagevendende arbejdskraft.

- Vi var, i forbindelse med at den udenlandske arbejdskraft vendte ryggen til Danmark, bekymrede for, om de ville komme tilbage. Det kan vi så se nu på tallene, at de gør, og det er meget positivt for virksomhederne og dansk økonomi. Så viser det også, hvor vigtig den udenlandske arbejdskraft er, siger han til Børsen.

Alt imens den udenlandske beskæftigelse er rekordhøj i både byggeri- og industribranchen, kæmper hotel- og restaurationsbranchen stadig, hvoraf antallet af udenlandsk ansatte er 10 pct. lavere end før pandemiens indtog, skriver avisen.

Ritzau 

Tilmeld dig nyhedsbrevet