Trump sætter spørgsmålstegn ved størrelsen af olieaftale

I sidste uge nåede olieverden en aftale om at reducere produktionen med ti mio. tønder olie, men ifølge den amerikanske præsident er der tale om en meget større reduktion.
14. APR 2020 13.47
TEMA: Corona

Natten til torsdag blev der dansk tid endeligt indgået en aftale med Opec-landene og Rusland om at reducere olieproduktion med godt ti mio. tønder olie. 

Aftalen havde været ventet længe, efter at markedet længe har været overfyldt på grund af coronakrisen, hvilket yderligere har presset oliepriserne ned i et historisk lavt niveau. 

USA's præsident Donald Trump, som ifølge ham selv har været en af de drivende kræfter bag aftalen, sætter nu tvivl om, hvor stor  en reduktion for olieproduktionen der dog blev indgået. 

Således har Opec-landene meldt ud, at man er nået til enighed om at reducere olieproduktionen med ti mio. tønder olie fra maj, men ifølge Donald Trump er der aftalt en reduktion på 20 mio. tønder olie.  

Hvis man skal få aftalen til at strække sig til at blive en reduktion på 20 mio. tønder olie, vil det kun kunne lade sig gøre med 'kreativ bogføring' og vil 'kun eksistere på papir', siger Bjornar Tonhaugen fra Rystad Energy ifølge Rigzone

esl

Nyhedsbrev