DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Jorge Silva, Reuters, Ritzau Scanpix

Trump ringer til Putin for at tale oliekrise, mens Saudi-Arabien skruer op for eksport

USA's præsident Donald Trump har i et telefonopkald forsøgt at inddæmme priskrigen på olie, men hverken Rusland eller Saudi-Arabien har tænkt sig at give op.

USA's præsident Donal Trump havde tidligere set positivt på faldende oliepriser. Det var bedre for forbrugerne og for mange virksomheder, lød hans jubel. De faldende priser skulle nærmest ses som en skattefradrag, men nu ser det ud til, at oliepriserne har nået grænserne. 

Derfor ringede Donald Trump til den russiske præsident Vladimir Putin for at diskutere de styrtdykkende priser, skriver World Oil

Tidligere har Donald Trump talt med den saudiarabiske kronprins Mohammad bin Salman om uenighederne mellem verdens olieeksportører og forsøgt at nedtone konflikten.

Det er dermed de store geopolitiske analyser, der kan tages i brug i konflikten, hvor der eksempelvis bliver spekuleret i, om Ruslands handling er som hævn for amerikanske sanktioner, eller om det er et fælles forsøg fra Rusland og Saudi-Arabien på at drive amerikanske olieselskaber til konkurs. 

Saudi-Arabien skruer op for hanen
At det er Trump, der ringer til Putin og ikke omvendt, giver også et prej om styrkeforholdet i priskampen, skriver Bloomberg.

De to statsledere kunne dog blive enige i, at konflikten ikke er til deres fordel, men stadig meget afhænger af, hvad Saudi-Arabien har i sinde at gøre.

Tirsdag kom så det seneste udspil fra Riyahd, der ønsker at øge sin olieproduktion yderligere i april, som de havde lovet, selvom markedet allerede er overfyldt. Saudi-Arabien sigter mod at eksporterer 12,3 mio. tønder olie per dag i april, hvilket er en stor stigning fra de 9,7 mio. tønder olie, som man eksporterede dagligt i februar, skriver World Oil

Der er derfor ikke noget, der tyder på, at oliepriserne vil stabilisere sig lige foreløbigt. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet