DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Trods Tyra-forsinkelse: Ingen grund til bekymring for forsyningssikkerheden
Selvom genopstarten af Tyra-feltet er udskudt med et år, er der ingen grund til at frygte for den danske forsyningssikkerhed af gas, fortæller Energinet.
Foto: Total Denmark

Trods Tyra-forsinkelse: Ingen grund til bekymring for forsyningssikkerheden

Selvom om genstarten af gasproduktion fra Tyra-feltet er udskudt, så ser forsyningssituationen fortsat robust ud, forsikrer Energinet.
13. NOV 2020 13.34

Der er ingen grund til bekymring for den danske forsyningssituation, selvom Total E&P Danmark har udskudt genstarten af produktionen på Tyra-feltet. 

De danske gaslagre er fyldt og klar til at forsyne Danmark og Sverige frem til 2022, meddeler Energinet, som samtidig vurderer, at den stabile forsyningssitaution kan videreføres til juni 2023. 

- Baseret på de positive erfaringer er vi overbeviste om, at markedet vil også reagere hensigtsmæssigt og booke lager- og transportkapacitet til at kunne forsyne Danmark og Sverige frem til juni 2023, hvor Tyra produktionen nu forventes at genstarte, siger Jeppe Danø, områdeleder i Energinet Gas TSO.

Udover Tyra-produktionen, vil Danmark fra oktober 2022 få styrket sin forsyningssikkerhed med Baltic Pipe.

Knap 22 pct. af Danmarks gasforbrug kan allerede fra i år dækkes med selvforsynet dansk grøn gas fra gasnettet, mens biogasproduktionen også vil stige frem mod 2023. 

Danmark forsynes med gas fra Tyskland, de danske gaslagre, mindre felter i Nordsøen samt dansk biogas. Tyskland er et centralt omdrejningspunkt for forsyning til de europæiske gasmarkeder og altså også Danmark.

Energinet har siden 2017, hvor det stor klart, at Tyra-produktionen skulle genopbygges, intensiveret arbejdet med at sikre forsyningssikkerhed. Denne forebyggende indsats forlænges nu til 2023.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet