Trods olieaftale presses oliepriserne igen ned

Selvom Opec og Rusland blev enige om at reducere olieproduktionen for at stabilisere oliepriserne, fortsætter markedet med at være ustabilt. Aftalen gælder først fra maj.
15. APR 2020 9.33
TEMA: Corona

Der var en del lettelse, da Opec og Rusland kunne udmelde, at man var til enighed om at reducere oliporduktionen med godt ti mio. tønder olie svarende til godt ti pct. af den samlede produktion. 

Det ønskede man for at imødekomme den lave efterspørgelse på olie og for dermed at bremse de styrtdykkende oliepriser. Markederne tog da også pænt imod nyheden, men nu ser det ud til, at det har været en kort fornøjelse. 

Prisen for let råolie faldte godt ti pct., og man var dermed igen nede omkring 20 dollar-grænsen, som tidligere sendte rystelser gennem industrien. Tilbage i januar lå prisen på knap 60 dollar pr. tønde. 

Tendensen er den samme for Nordsøolien, som faldte seks pct., og kom under 30 dollar-grænsen. Her er man dog fortsat nået et stykke over bunden, som man ramte vde udgangen af marts, da prisen nåede helt ned i 22 dollars pr. tønde. 

Prisfaldet hænger blandt andet sammen med, at aftalen om oliereduktion først gælder fra maj, og at Saudi-Arabien, som et led i at lægge pres på konkurrenterne, annoncerede i marts, at man ville skrue op for produktionen i april. Det hænger man fortsat ved, og produktionen er derfor skruet op for endnu en måned, hvor oliepriserne kan blive presset yderligere i bund. 

Nyhedsbrev