DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Total udpeger ny præsident for gas og vedvarende energi

Nuværende præsident for Gas, Renewables & Power går på pension. Total henter erstatning internt fra E&P-afdeling.
9. MAR 2021 13.13

Efter 30 års tjeneste hos Total, har Philippe Sauqet valgt at gå på pension. Siden 2016 har Philippe Sauqet været en del af Totals øverste ledelse og i spidsen for Totals Gas, Renewavles & Power-afdeling. 

Fra d. 1. marts er det dog Stépahen Michel, som skal stå i spidsen for afdeling i en tid, hvor Total i stigende grad har fokus rettet mod mere bæredygtige energiformer og vedvarende energi. 

Stéphane Michel kommer med stor erfaring fra netop olie-branchen, hvor han har været senior vice president i Totals Mellemøst- og Nordafrika E&P-afdeling. 

- Vores Gas, Renewables & Power-afdeling kommer til at spille en central rolle i at skabe vækst og værdi og være med til at transformere Total til et alsidigt energiselskab, udtaler Patrick Pouyanné, bestyrelsesformand og CEO for Total i en pressemeddelelse. 

Laurent Vivier er udpeget til at erstatte Stéphane Michel og kommer ligeledes fra en ledende stilling hos Total. 

Nyt navn skal reflektere ny ambition

Total annoncerede i starten af februar i forbindelse med sit kvartalsregnskab, at man ønskede at skifte navn fra Total til Total Energies. Det lille navneskift skal reflektere Totals ambition om at være et moderne energiselskab, som blandt andet sigter efter at være CO2-neutral i 2050. 

Det vil også betyde et mindre fokus på olie. Total forventer således, at olies andel af det samlede salg vil falde fra 55 pct. til 30 pct. i løbet af de næste 20 år. 

Som følge af det ændrede fokus i forretningen vil Total foreslå sine aktionærer at ændre virksomhedens navn til Total Energies ved næste ordinære generalforsamling d. 28. maj. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet