Total henter solidt overskud trods krise og lægger op til navneskift
Total har haft et økonomisk hårdt år, men oplevede en smule bedring i fjerde kvartal
Foto: Total

Total henter solidt overskud trods krise og lægger op til navneskift

Fjerde kvartal bød på et solidt overskud på 5,5 mia. kr. for franske Total. Selskabet lægger desuden op til at skifte navn som følge af øget fokus på vedvarende energi.
9. FEB 2021 15.27

Franske Total led som alle andre i 2020, og selskabet måtte på årsbasis notere et tab på 44,5 mia. kr. (7,2 mia. USD) mod et overskud sidste år på 69 mia. kr. (11,267 mia. USD).

I fjerde kvartal har selskabet dog klaret sig markant bedre. Således kan den franske storspiller på olie- og gasmarkedet tirsdag fremlægge et overskud på 5,5 mia. kr. (891 mio. USD) for årets sidste kvartal.

Årsagen overskuddet skal især findes i væsentligt forbedrede olie- og gaspriser i de sidste måneder af 2020. 

- Koncernens resultat for fjerde kvartal viser et comeback i forhold til sidste kvartal. Det skyldes, at oliepriserne har stabiliseret sig på et niveau på over 40 USD per tønde på grund af disciplin fra OPEC+-landene, ligeledes er gaspriserne steget væsentligt i Europa og Asien, siger Totals CEO, Patrick Pouyanné.

Vil have nyt navn

Selvom Total havde et økonomisk hårdt år, peger virksomheden også på positive ting. 2020 bød blandt andet på en ny ambition om at blive CO2-neutral inden 2050.

Generelt vil Total øge sit fokus på at blive bredt energiselskab med øget fokus på vedvarende energi. Således forventer firmaet, at olies andel af selskabets salg vil falde fra 55 pct. til 30 pct. i løbet af de næste 20 år. 

Som følge af det ændrede fokus i forretningen fortæller Patrick Pouyanné, at virksomheden ved næste ordinære generalforsamling d. 28. maj vil foreslå sine aktionærer at ændre virksomhedens navn til Total Energies.

- På den måde vil de (aktionærerne red.) have mulighed for at tilslutte sig strategien og den underliggende ambition om at nå CO2-neutralitet, siger Patrick Pouyanné.

Totals aktiekurs forholder sig nogenlunde neutral til udmeldingerne i forbindelse med regnskabet og ligger aktuelt til et mindre fald på under en halv pct. 

amp

 

 

Nyhedsbrev