Total beder aktivister om at forlade Dan Bravo
De fire Greenpeace-aktivister har slået lejr på helikopterdækket.
Foto: Greenpeace

Total beder aktivister om at forlade Dan Bravo

Total har bedt de fire Greenpeace-aktivester om at forlade Dan Bravo-platformen i Nordsøen. Aktivisterne har nu været på platformen i 24 timer.
19. AUG 2020 11.19

De fire greenpeace-aktivister, som tirsdag svømmede ud til Dan Bravo-platformen i Nordsøen, sidder fortsat på platformen, hvor de har slået lejr med forsyninger i 'Camp Dan'. 

- Jeg står lige nu på en olieplatform ude i Nordsøen. Det gør jeg fordi, du endnu ikke har sagt nej til at elde efter mere olie og gas i Nordsøen. Der er ikke nogen tvivl om, at klimakrisen allerede har kostet rigtig mange liv og mange mennesker er taget på flugt, fordi de ikke kan bo, hvor de plejede. Sig nej til fremtidig olie og gas, der er ikke nogen måder hvor vi kan forsvare det her på, fortæller en af aktivisterne fra platformen i en video. 

Total har bedt aktivisterne om at forlade platformen, ligesom man er i kontakt med de relevante myndigheder. 

- Aktivisternes uautoriserede adgang til Dan B-platformen er ulovlig overtrædelse og i strid med Totals sikkerhedsprocedurer. Af sikkerhedsmæssige årsager er produktionen fra platformen blevet lukket, hvilket medfører et betydeligt økonomisk tab for DUC. Total har løbende radiokommunikation med Greenpeace og har informeret dem om dette, og ligesom aktivisterne er blevet bedt om at forlade platformen på fredelig vis, skriver Total i en mail til JydskeVestkysten.

Dan Bravo-platformen producerer godt 5.500 tønder olieækvivalent dagligt og er Danmarks ældste olieplatform, hvorfra den første olie blev hevet op fra Nordsøen i 1972.

Platformen ligger godt 210 kilometer ude i Nordsøen. De fire aktivister svømmede 500 meter fra Greenpeace-skibet Rainbow Warrior tirsdag morgen. Herfra kravlede aktivisterne op på helikopterdækket, hvor de har slået lejr. 

esl

 

Nyhedsbrev