dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Thyborøn graver dybere og er klar til større offshore-eventyr
Finn Kjelstrup Pedersen glæder sig over den grønne omstilling, der har skabt nye muligheder og opmærksomhed på vestkysten.
Foto: Emil Staulund Larsen

Thyborøn graver dybere og er klar til større offshore-eventyr

Thyborøn Havn har fået lov til forøge vanddybden ved indsejlingen til havnen. Dermed er der bedre plads til nye, større projekter.
4. NOV 2020 14.17

Thyborøn Havn har fået tilladelse til at øge vanddybden i Thyborøn Kanal og indsejling til havnen. Dermed kan havnen følge udviklingen, hvor skibene bliver større og større og har brug for en øget dybde. 

Det gælder både godstransport, fiskeri og offshore-aktiviter, som nu får bedre indsejlingsmuligheder til Thyborøn Havn. Det er desuden en del af en positiv udvikling på havnen.

Der er investeret knap 100 mio. kr. i et nyt havneanlæg til fiskerne, et havnebassin i inderhavnen er lige blevet renoveret, nye losse faciliteter til 75 mio. kr. er blevet klar henover sommeren, fortæller Finn Kjelstrup Pedersen, der er koordinator og projektleder for erhvervsnetværket North Sea Offshore Service Group. 

Gruppen består af 25 virksomheder, der samarbejder for at servicere - og tiltrække - den store offshorebranche til området. 

- Byen og havnen har en rigtig sund økonomi, men en stor del af den økonomi er bundet op på fiskeri, og enhver fornuftig økonom vil jo sige, at man ikke skal lægge alle sine æg i en kurv, siger Finn Kjelstrup Pedersen. 

Nye muligheder til vestkysten

Thyborøn Havn er en af de vestjyske havne, der har budt sig til i forhold til at blive servicehavn for den kommende havvindmøllepark Thor. Og hvis ikke som servicehavn, så skal man nok få en del af kagen. 

- Jeg har stor tiltro til, at det nok skal lykkes, og hvis ikke nu, så senere. Vi har i NorthSea Offshore Service Group en bred medlemsskare, så det skal nok dryppe på os, selv om valget i første omgang falder på en anden havn.

I det hele taget, har vestkysten med den nye grønne dagsorden fået nye muligheder og opmærksomhed. 

- Den grønne omstilling er fantastisk spændende og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang og til se resultaterne af det, siger Finn Kjelstrup Pedersen. 

- Der er en stor interesse i energibranchen med, hvad det er, der foregår ude på kysten. Der er rigtig mange interessant spor i det her, og jeg tror, det kan give et løft til nogle af de her områder, som ligger langt vest, siger Finn Kjelstrup Pedersen. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet