Thorsminde Havn og Holstebro fortsætter kurmageri til Thor

Holstebro Kommune opruster på uddannelsesområdet for at hjælpe Thorsminde Havn i kampen om at blive servicehavn for den kommende Thor-vindmøllepark.
27. APR 2020 11.18

Thorsminde Havn og Holstebro Kommune ruster nu op i arbejdet for at blive servicehavn for den kommende Thor-havvindmøllepark. 

 - Vi har allerede et forspring, når det kommer til afstande, sejltid og servicering fra luften. Men gode faciliteter og udviklingsmuligheder på havnen er ikke nok. Netop på det her område er specialiseret mandskab og sikkerhed alfa omega. Og det kræver, at vi lægger os i selen for at imødekomme vindindustriens behov for kompetencer og mobil arbejdskraft, siger borgmester i Holstebro Kommune, H.C. Østerby (S).

Derfor opruster man nu på uddannelsesfronter i samarbejde mellem havnen, kommunen og  de lokale uddannelser, heriblandt Uddannelsescenter Holstebro (UCH), der allerede har et partnerskab omkring Gloal Wind Organisation-uddannelser.

- Vi ser det som en naturlig opgave for en erhvervsvenlig kommune at arbejde for alliancen og at give en saltvandsindsprøjtning til denne type kompetencer gennem vores arbejdsmarksindsats. Og vi er klar til at sætte i gang i god tid, inden byggeriet af vindmølleparken begynder.

Medarbejdere og kursister bliver omskolet og certificeret i blandt andet sikkerhed, teknik og reparationer på vindmøller både på land og vand på UCH. Arbejdsmarkedsafdelingen vil betale for omskoling og opkvalificering af egnede ledige kandidater i Holstebro Kommune.

esl

Nyhedsbrev