DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Strejke lukker produktionen på seks oliefelter i Norge
Seks oliefelter bliver ramt af strejken, heriblandt Equinors Gina Krog-platform.
Foto: Equinor, Ole Jørgen Bratland

Strejke lukker produktionen på seks oliefelter i Norge

Næsten 170 offshore-ansatte har nedlagt arbejde efter at forhandlinger brød mellem Norske Olje & Gass og fagforeningen Lederne.
5. OKT 2020 15.12

Medlemmerne af fagforeningen Lederne har nedlagt arbejdet i Norge og har annonceret strejke, efter at forhandlingerne med Norsk Olje & Gas brød sammen i sidste uge, oplyser Norsk Olje & Gas. 

Norsk Olje & Gas var ellers nået til enighed med fagforeningen Industri Energi og Safe, som repræsenterer godt 85 pct. af de ansatte på offshore-platformene, men har ikke formået at nå til enighed med Lederne, som i sidste uge derfor nedlagde arbejde. 

Strejken kommer til at omfatte seks oliefelter, hvor i alt godt 170 ansatte, der er medlemmer af Lederne, har nedlagt arbejde.

Det betyder, at Equinor, som driver fire af felterne, har valgt at lukke ned for produktionen. Et femte felt lukkes også, da det produktionen hænger sammen med et af de strejke-ramte felter. Det sjette felt drives af Neptune Energy, som også må lukke produktionen ned.

Samlet producerer de seks felter 330.000 tønder olieækvivalent om dagen. Den samlede norske produktion er på godt fire mio. tønder olieækvivalent dagligt. 

Konflikten handler om løn og tillæg for offshore-medarbejderne, og Norsk Olje & Gas har indtil videre afvist at gå med på kravene fra Lederne. 

esl

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet