Strejke blandt norske oliearbejdere afværget
Mongstad raffinaderi nord for Bergen.
Foto: Espen Rønnevik, Roar Lindefjeld

Strejke blandt norske oliearbejdere afværget

Efter et langt tilløb er der nu enighed mellem fagforeningen SAFE og arbejdsgiverforeningen Norsk olje og gass om en ny overenskomst.
16. FEB 2021 8.39

En strejke, der kunne have ført til nedlukning af produktionen på flere norske oliefelter, blev i nat afværget.

Fagforeningen SAFE havde varslet strejke for 12 medlemmer på Mongstad raffinaderi ved Bergen.

En reduktion af produktionen på raffinaderiet kunne ifølge Equinor føre til, at man måtte lukke ned for produktionen på flere af Norges største oliefelter såsom Johan Sverdrup og Troll. 

Konfliktparterne SAFE og arbejdsgiverforeningen Norsk olje og gass var ellers blevet enige om en ny aftale ved en overenskomstforhandlinger i november.

Efterfølgende trak SAFE sig dog for aftalen, hvorfor parterne måtte til en forligsmand for at få en aftale igennem. Det lykkedes i nat, efter forhandlinger der overskred den ellers satte deadline ved midnat med fem timer, og dermed blev en strejke, der ellers var varslet til at starte i dag, undgået. 

- Vi er tilfredse med, at parterne er blevet enige om en ny tarifaftale for den kommende periode, siger forhandlingsleder Elisabeth Brattebø Fenne, som er direktør Arbejdsliv i Norsk olje og gass 

Den indgåede aftale er en rammeaftale, som blandt andet fastsætter at lønnen forhandles og fastsættes lokalt. Aftalen omfatter cirka 1.000 ansatte og har en varighed på to år. 

 amp

Nyhedsbrev