dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Stort stigning i antallet personskader hos Equinor
Equinor oplevede en stigning i antallet af personskader i andet kvartal.
Foto: Øyvind Gravås and Even Kleppa, Equinor

Stort stigning i antallet personskader hos Equinor

Norske Equinor oplevede i andet kvartal en stigning på knap 70 pct. i antallet af personskader.
23. JUL 2021 11.40

Der var væsentlig flere personer, der kom til skade på Equinors arbejdspladser i andet kvartal i 2021. Således blev der registreret 90 personskader i kvartalet mod 53 i samme periode sidste år. Det svarer til en stigning på 69,8 pct.

Antallet af alvorlige indrapporterede hændelser var i andet kvartal ni mod 12 i samme periode sidste år. Raten for alvorlige hændelser per million arbejdstimer er dog stabil og ligger på 0,5. Det er samme niveau ved udgangen af juni, som den var ved afslutningen af 2020, oplyser selskabet.

- Vi ser alvorligt på, at det går den forkerte vej med antallet af personskader. Ingen skal komme til skade, mens de arbejder for os, siger Jannicke Nilsson, der er direktør for sikker, sikring og bæredygtighed hos Equinor. Hun fortsætter:

- Der er heller ingen forbedring i alvorlige hændelser. Vi fortsætter derfor med at have fokus på store ulykker samtidig med, at vi arbejder på at vende udviklingen for personskader.

Nye initiativer skal nedbringe skader

For at komme uheldene til livs har Equinor taget flere initiativer. Blandt er sikkerhed, sikring og bæredygtighed blevet oprettet som et nyt funktionsområde i virksomheden i forbindelse med en organisationsændring, der trådte i kraft d. 1. juni.

Desuden har Equinor i samarbejde med Aker BP og Vår Energi udviklet uddannelsespakker til industrien, som har forskellige sikkerhedsmæssige temaer. Målet med pakkerne er at nedbringe personskader. 

- Uddannelsespakker og regler er dog ikke nok. Vi skal sikre gode forhold såsom teknologi, arbejdsprocesser og organisatoriske forhold baner vejen for at styrke mulighederne for sikkert arbejde. Dette er en tankegang, som vi vil lægge endnu større vægt på i fremtiden, siger Jannicke Nilsson.

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet