DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Store udsving i oliepris

Olieprisen har svinget meget de seneste dage, hvor blandt andet den blokerede Suezkanel har haft indflydelse på prisen.
25. MAR 2021 11.27

Det har været turbulente dage for olieprisen. Tirsdag faldt prisen på nordsøolie med over 3,5 USD per tønde til 60,9 USD. Den amerikanske WTI-olie tog også et stort fald og røg under 60 USD for første gang siden 2. marts og endte i en pris på 57,6 USD.

Årsagen til faldet skal som så ofte før formentligt findes i nye restriktioner. Tyskland, som er EU's største forbruger af olie, har lige som flere andre lande varslet yderligere restriktioner, og Angela Merkel har således forlænget nedlukningen i landet frem til 18. april og rådet borgere til at blive hjemme i påskeferien.

Onsdag tog prisen dog et næsten tilsvarende hop opad igen. Nordsøolien endte kun 0,3 USD under prisniveauet fra mandag og kostede på 64,25 USD per tønde. Også WTI-olien steg onsdag med næsten 3,5 USD op og endte på 61,2.

Det store hop onsdag skyldes især, at Suezkanalen siden tirsdag har været blokeret af containerskibet 'Ever Given.'

Det gør, at der er usikkerhed omkring leverancer af olie. Således forårsager skibets blokade af kanalen, at leverancen af op mod 13 mio. tønder olie risikerer at blive forsinket.   

Torsdag ser den generelle bekymring for mindre efterspørgsel på grund af coronarestriktioner dog ud til at overdøve frygten for de manglende leverancer af olie på grund af den blokerede Suezkanal. Ved middagstid ligger olieprisen til en fald på 0,7 USD.  

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet