DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Stor interesse for grøn genstart i den maritime sektor

Regeringen har stillet en grøn vækstpulje til rådighed for den maritime sektor. 23 projekter til i alt 244 mio. kr. har søgt om støtte.
25. NOV 2020 9.12

Coronakrisen har ramt mange brancher hårdt, herunder den maritime sektor. For at få gang i eksporten, nedsatte regeringen en række genstartsteams, der skulle rådgive regeringen til, hvordan man fik genstartet netop deres sektor. 

Den maritime sektor efterspurgte blandt andet en grøn vækstpulje, der både kunne hjælpe til med den grønne omstilling og en kickstarter til eksport. 

Det fulgte regeringen op med. 23 projeketer har nu ansøgt om i alt 137 mio. kr. fra den nye grønne genstartspulje for den maritime sektor. 

- Det er meget positivt at se den store efterspørgsel på den grønne pulje, som Genstartsteamet for Det Blå Danmark anbefalede i forbindelse med eksportpakken, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) er valgt til at fordele midlerne på vegne af Søfartsstyrelsen under Erhvervsministeriet. 

Parterne bag de 23 projekter er selv klar til at stille med mere end 100 mio. kr. i egenfinansieren, så projekterne har i alt en værdi på 244 mio. kr. 

Ansøgerne får svar d. 8. december. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet