dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Staten anlægger Marselistunnel

KORT NYT28. JUN 2021 12.14

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 161 mia. kr. over de næste 14 år til projekter inden for kollektiv trafik, veje og støjværn. Aftalen betyder også, at der skal bygges en tunnel mellem Marselis Boulevard og Aarhus Havn. Marselistunnellen bliver bygget og betalt af statslige midler, og projektet har en skønnet anlægsudgift på 2,7 mia. kr. 

- Det er en markant anerkendelse af, at Aarhus Havn er hele Danmarks havn og Danmarks internationale havn. Med den beslutning har det politiske Danmark sikret Aarhus Havns vækstmuligheder og dermed vores placering på fremtidens Danmarkskort. Vi er meget glade i dag, siger Aarhus Havns CEO Thomas Haber Borch.

Beslutningen om at bygge Marselistunnellen er en del af et større infrastrukturforlig, der også betyder en udvidelse af E45 til 6 spor på strækningen fra Aarhus S til Aarhus N og på strækningen mellem Vejle og Skanderborg S. Staten forventer, at projektet igangsættes i 2025, og inden da skal der gennemføres miljøkonsekvensvurdering og udbud. Selve anlægsperioden vil tage ca. fem år, og tunnelen vil således stå færdig omkring år 2030.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet