dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Sønderborg bliver værtsby for vigtig konference om energieffektivisering

Det Internationale Energiagentur (IEA) afholder dets syvende konference om energieffektivisering i Sønderborg, hvor lokale Danfoss er stolt medarrangør.
17. AUG 2021 15.08

Det Internationale Energiagentur (IEA) har valgt Sønderborg for dets syvende konference om energieffektivisering, som slår dørene op for besøgende den 8. og 9. juni 2022. For at få sat skub i en grøn omstilling skal Danmark og resten af verden blive langt bedre til effektiv opvarmning og nedkøling af bygninger eller brug af overskudsvarme.

Konferencen viser et udstillingsvindue for de teknologier, som skal hjælpe med at bringe verdens CO2-udledning ned. Hvor Danmark arbejder på en 70 pct. reduktion i 2030, så har Sønderborg allerede en noget skarpere målsætning for byen grønne omstilling. Sønderborg vil nemlig være komplet klimaneutral samme år. Det vækker genklang hos Als’ største arbejdsgiver.

- Energieffektivitet er afgørende for den grønne omstilling, og dansk erhvervsliv er klar med rigtig mange af løsningerne. Jeg er meget stolt af, at Danfoss er medarrangør af konferencen, og vi ser frem til at vise det konkrete potentiale i energieffektivitet frem. Vores 250.000 kvm. produktion- og kontorlokaler på Als vil allerede næste år være CO2-neutralt, siger Kim Fausing, der er adm. direktør i Danfoss.

Bedre udnyttelse af energien kan både øge forsyningssikkerheden og reducere behovet for at udbygge ny, grøn energiinfrastruktur. Det Internationale Energiagentur IEA vurderer, at energieffektiviseringer skal bidrage med ca. 40 pct. af de nødvendige CO2-reduktioner, hvis FN’s klimamål skal nås på verdensplan.

- Vi skal handle nu, og mange af løsningerne er allerede kendte. Men beslutningstagerne er nødt til at gøre en fælles indsats for at udnytte de eksisterende politikker til fulde og skubbe på for nye politikker, som skal drive digitale teknologier og andre vigtige løsninger frem. Derfor glæder det mig, at Danmark er vært for vores næste energieffektiviseringskonference i Sønderborg for at sikre, at vi holder energieffektivisering øverst på den globale, politiske dagsorden, udtaler adm. direktør i Det Internationale Energiagentur Fatih Birol.

jel

Tilmeld dig nyhedsbrevet