dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Skagen Havn klar med landstrømsanlæg

KORT NYT6. OKT 2021 8.55

Fra på fredag får skibene i Skagen Havn mulighed for slukke dieselmotorerne og i stedet blive koblet til et nyt landstrømsanlæg. Havnen kalder selv det nye landstrømsanlæg, som bliver leveret af det nordjyske firma PowerCon, for Danmark mest fleksible landstrømsanlæg. Projektet er støttet af EU Interreg projektet SETS II, som arbejder for at udbrede elektrificeringen af havne i Kattegat- og Skagerrakområdet. 

Det nye landstrømsanlæg er til større skibe og er konstrueret efter landstrøms standarden IEC 80005-3. Anlægget består af 5 kajtavler med hver 2 stk. 350 A IEC 80005-3 udtag. Med de samlede 10 stk. 350A udtag er det muligt at forsyne hele 10 skibe med forskellige spændingsniveauer og frekvenser - uafhængigt af hinanden. Direktør for Skagen Havn, Willy B. Hansen ser frem til at landstrømsanlægget tages i brug.

- Det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde landstrøm til vores kunder, der samtidig er konkurrencedygtig i forhold til skibenes dieselgeneratorer. Når fiskefartøjerne kobler sig på landstrømsanlægget i stedet for at benytte dieselmotorerne, vil det betyde at støjniveauet reduceres og i øvrigt højne luftkvaliteten i nærområdet. Dermed understøtter investeringen også Skagen Havns strategi for bæredygtighed, siger han.

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet