DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Shell sælger Fredericia-raffinaderi og forlader Danmark
Shells raffinaderi i Fredericia har været til salg siden 2016.
Foto: Shell

Shell sælger Fredericia-raffinaderi og forlader Danmark

Shell har indgået en salgsaftale med Postlane Partners om salg af sine danske aktiviteter.
25. JAN 2021 13.13

Shell har underskrevet en salgsaftale med PL ESG Denmark Co APS (Postlane Partners) vedrørende A/S Dansk Shell og Shells resterende downstream-forretning i Danmark. Aftalen omfatter også raffinaderiet i Fredericia, som har været til salg siden 2016.

Salget markerer dermed Shells exit fra Danmark.  

- Frasalget sker i overensstemmelse med Shells globale strategi om at ændre vores portefølje og produkter for at opfylde vores kunders behov for renere energi, siger Robin Mooldijk, Executive Vice President, Manufacturing.

- Dette exit understøtter skiftet i vores portefølje af raffinaderier fra de nuværende fjorten til seks høj- værdi energi- og kemikalierparker, hvilket understøtter vores ambition om at være en energivirksomhed uden nettoemissioner senest i 2050, i trit med samfundets udvikling, siger han.

Shell raffinaderiet i Fredericia producerer cirka 35 pct. af det danske behov for brændstof til transport og modtager blandt andet også den danske råolieproduktion fra Nordsøen via en en 320 kilometer lang rørledning.  

Hvis slaget godkendes af myndighederne, forventes det at gå igennem i andet kvartal i år.

De omkring 260 personer, der i dag er ansat hos A/S Dansk Shell, vil fortsætte under det nye ejerskab.

Frasalget efterfølger salget af Shells marketingforretning (tankstationer mv.) til Couche-Tard i 2016 og Shells upstream-forretning til Noreco i 2019. Dermed er Shell kun til stede i Danmark via franchiseaftaler.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet