DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Anna Gowthorpe, PA Images, Ritzau Scanpix

Shell præsenterer planer for at blive klimaneutral i 2050

Shell har planer om at sælge mere grøn energi, plante træer og udnytte carbon capture.
17. APR 2020 9.45

Royal Dutch Shell har annonceret planer for at blive CO2-neutral i 2050. Derudover har Shell valgt at hæve ambitionen om at mindske sit klimaaftryk med 65 pct. frem mod 2050 fremfor 50 pct., som målet hidtil har været, skriver the guardian

For at skulle nå sit mål vil Shell fokusere på at sælge mere grøn energi, plante træer og på at fjerne CO2 fra klimaet ved hjælp fra eksempelvis carbon capture. 

Shell har desuden meldt ud, at de vil gå i dialog med flere af deres kunder indenfor eksempelvis flybranchen om, hvordan man skal nå et mere bæredygtig klimaaftryk, hvor man skal dele opgaven.

Shell har allerede begyndt at investere i bæredygtig energi, hvor man eksempelvis har skudt penge i havvindmølleparkerne Borssele 3 & 4, hvor MHI Vestas i øvrigt skal levere 77 MHI Vestas V164 9.5 MW-vindmøller, der samlet får en kapacitet på 731,5 MW.

Derudover har Shell desuden været involveret i hydrogen-projektet NortH2 ved Groningen i Holland, som kan potentielt levere op mod 10 GW bæredygtig energi i 2040. 

Derudover har man planer om eksempelvis at mindske sit CO2-aftryk ved at plante træer, der kan aftage noget af CO2 i atmosfæren, ligesom at man vil udnytte mulighederne i carbon capture-teknologien. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet