DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sexchikane på borerig udløser diskussion om ligestilling

Et indlæg på LinkedIn viser, at sexchikane stadig er et problem visse steder i branchen i Storbritannien.
26. APR 2021 12.49

Det er et indlæg, der har spredt ringe i vandet i den britiske offshore branche.

Hazel Forgan, ingeniør hos Weatherford, skriver, at hun sjældent skriver på LinkedIn, men det var hun nødt til denne gang. Hazel Forgan var blevet udsat for tilråb og upassende kommentarer – såkaldt catcalling – i to sammenhænge den samme dag på en borerig i Nordsøen. 

"Det er ikke første gang, at jeg har følt mig utilpas til mode på grund af upassende opførelse fra mandlige kollegaer, og det vil formentligt heller ikke være den sidste gang," skriver Hazel Forgan. 

Hazel Forgan oplyser selv, at episoden er blevet meldt til de rette myndigheder og at der er blevet taget hånd om sagen. Indlægget førte til en række af andre indlæg fra personer der har oplevet eller kender til lignende episoder.

Indlægget har medført næsten 100 kommentarer med støtte, indlæg om lingnede sager eller kommentarer til situationen i branchen. 

Sidste år viste en rapport, at kun tre pct. af besætningen offshore var kvinder. En rapport fra Axis Network, der arbejder for at fremme ligestilling i brancen, viser, at op mod 59 pct. af kvinder i offshore-branchen har oplevet ligenende situationer. 

En undersøgelse fra OGUK, at der desuden var en mindre andel af etniske minoriteter end i andre brancher, ligesom at der først vil ligestilling mellem kønnene et stykke ind i 2050'erne. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet