DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Semco Maritime vinder stor Tyra-kontrakt

Semco Maritime har sammen med franske Actemium Oil & Gas Commissioning vundet idriftsættelseskontrakten i forbindelse med genopbygningen af Tyra-feltet.
17. MAJ 2021 11.35

Danske Semco Maritime har sammen med det franske selskab Actemium Oil & Gas Commissioning vundet idriftsættelseskontrakten i forbindelse med genopbygningen af Tyra-feltet efter en international udbudsrunde, oplyser de to selskaber i en pressemeddelelse. 

- Vi er stolte over, at Total har valgt vores konsortium i et udbud af denne spændende idriftsættelseskontrakt, der er en del af den historiske genopbygning af Tyra-feltet, som vil forbedre den samlede energieffektivitet og ventes at reducere CO2-udledningen med 30 pct. Vi ser frem til at indlede samarbejdet, udtaler Senior Vice President, Semco Maritime Oil & Gas, Anders Benfeldt. 

Semco Maritime og Actemium skal derfor beskæftige en del  højtspecialiserede proces-, elektro-, instrumenterings-, kommunikations-, HVAC- og mekanikingeniører og -teknikere.

Ifølge JydskeVestkysten søger Semco Maritime derfor 200-300 personer til at installere de nye platforme, som bliver bygget i Indonesien, Singapore og Italien.

- Genopbygningsprojektet vil gøre Tyra til et højteknologisk eksportcenter, som vil sikre Danmarks gasforsyning mange år fremover, og vi ser frem til at bidrage med vores fælles erfaring og viden, når Total skaber de topmoderne produktionsfaciliteter og sikrer effektiv produktion og forbedret sikkerhed, udtaler Business Unit Manager i Actemium Oil & Gas Commissioning, Christophe Monier.

Forsinket genstart

Installation af de nye Tyra-platforme måtte sidste år blive udskudt fra 2021 til 2022 på grund af forsinkelser i forsyningskæderne og på grund af lokale coronarestriktioner. 

- Vi har arbejdet tæt sammen med vores mange underleverandører, og vi har brugt enhver mulighed til at optimere de mange integrerede og parallelle projektaktiviteter fra fabrikation, til logistisk og installation af det nye Tyra, fortalte Morten Hesselager i den forbindelse. 

Installation af de fire nye platforme kan af hensyn til vejrforhold kunne foregå i løbet af sommeren, og installationen er således ændret fra 2021 til 2022.

Forsinkelserne betyder, at opstarten af det genopbyggede Tyra-felt er ændret fra 1. juli 2022 til 1. juni 2023.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet