DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

SEAS-NVE sælger naturgas- og varmeservicekunder til OK

SEAS-NVE overtog sidste år Ørsteds netselskab Radius Elnet, men risikerer nu at få en for dominerende position på gasmarkedet, vurderer konkurrencemyndighederne. Derfor frasælger SEAS-NVE nu 107.000 gaskunder.
8. JUN 2020 11.46

I september sidste år solgte Ørsted sin eldistributionsforretning, Radius, til den andelsejede energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE. Det betyder dog nu, at SEAS-NVE kan få en for dominerende position på gasmarkedet, hvis selskabet overtager Ørsteds naturgaskunder, vurderer konkurrencemyndighederne. 

Derfor sælger SEAS-NVE 107.000 naturgaskunder til energikoncernen OK. Der indgår yderligere 44.000 varmeservicekunder fra Ørsted i handlen, oplyser koncernen i en pressemeddelelse. 

- SEAS-NVE havde set frem til at skulle tilbyde endnu flere naturgaskunder attraktive løsninger, men vi accepterer naturligvis myndighedskravet. Gasmarkedet er midt i en modningsproces, hvor konkurrencen løbende bliver mere og mere intens. Derfor har vi forståelse for myndighedernes vurdering, udtaler administrernede direktør i SEAS-NVE Jesper Hjulmand. 

Han er dog glad for, at det netop bliver OK, som kommer til at overtage gaskunderne, når myndighederne forventes at kunne godkende handlen til efteråret. 

- SEAS-NVE og OK har meget til fælles. Som andelsselskaber deler vi mange værdier i relation til ansvarlighed, samfundets udvikling og fokus på forbrugeren. Det ligger indlejret i vores strategier. Jeg er overbevist om, at vi har fundet et godt nyt 'hjem' til kunderne fra Ørsted, siger Jesper Hjulmand. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet