Rystad: Pilen peger fortsat nedad for priserne for Nordsøolie

Mens man fylder oliereserverne op, så følger trenden for Norsøolien samme trend som i 1998, hvor prisen på en tønde olie endte under 10 dollars.
24. MAR 2020 8.08

Vi har endnu ikke ramt loftet for olie-udbud, og oliepriserne kan derfor fortsætte endnu længere ned, lyder det fra analysevirksomheden Rystad Energy

Som det ser ud nu, så fortsætter oliekrigen mellem Rusland og Saudi-Arabien, mens USA ikke ser ud til at kunne slukke kampen mellem de to Opec-medlemmer.

Dermed vil det massive overudbud for olie blot fortsætte, og der bliver færre og færre VLCC-tankere at fylde op, mens at reservene allerede er ved at være fulde. Rystad Energy vurderer, at omkring 76 pct. af verdens olielager kapacitet allerede er fyldt op, ligesom det ikke er en holdbar strategi at fylde VLCC-tankskibe op, da udgifter er for høje.

Olieproducenterne har derfor endnu til gode at ramme udbuds-'loftet', men som det ser ud nu, vil det ske om et par måneder, lyder det.

- Med den nuværende hastighed, som olielagre bliver fyldte, er priserne dømte til følge den samme skæbne og udvikling som de gjorde i 1998, hvor Brent-olien faldt til et historisk lavpunkt på mindre end 10 dollars pr tønde, siger Paola Rodriguez-Masiu, Rystad Energys Senior Oil Markets analytiker. 

esl