DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Rystad Energy: Oliepriserne krydser snart 70 USD

De norske energieksperter forudser, at olieefterspørgelsen vil stige med mindst tre mio. tønder olie dagligt, hvilket vil presse prisen over endnu en grænse.
4. MAJ 2021 15.34

Den seneste måneds tid har været særligt god for de store olieselskaber. De kan glæde sig over både stigende oliepriser, markant bedre kvartalsregnskaber end fra året før og en generel optimisme i forhold til coronakrisen. 

Oliepriserne er i den seneste måneds tid med en prisstigning for både den amerikanske WTI-olie og nordsøolien på ti USD. 

For Nordsøolien har det givet en prisstigning på 16,5 pct. fra 58,5 USD for en måned siden til 68,5 USD i skrivende stung. WTI-olien har oplevet en lignende fremgang fra 56,2 USD til 65,3 USD, hvilket er en fremgang på 16,2 pct.

Ifølge norske Rystad Energy vil de positive tendenser desuden fortsætte. De forudser, at oliepriserne højst sandsynligt kommer til at ramme 70 USD-grænsen snart, trods en mindre tilbagegang på det indiske marked, som er for tiden hårdt ramt af den seneste coronabølge.

Rystad Energy forudser, at den globale olieefterspørgelse vil stige med mindst tre mio. tønder olie på daglig basis. Den stigende efterspørgelse er derfor mere end rigeligt til at balancere den lavere efterspørgelse i Indien, eller hvis Opec+ skulle begynde at skrue op hanerne og produktionen. 

Opec+ har i løbet af det seneste år sat en begrænsning på sine medlemmers olieporduktion for at undgå, at markedet flød over i billig olie. Flere medlemmer har fra tid til anden forsøgt at øge deres produktion, men Opec+ har indtil nu holdt medlemmerne i kort snor for at sikre fremgang og stabilitet for oliepriserne og markedet. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet