DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Risiko i olie-investeringer er steget markant
Foto: QuoteInspector, Flickr

Risiko i olie-investeringer er steget markant

Nye grønne indsatser og tiltag gør investeringer i olie til 'high-risk', vurderer finansiel tænketank.
4. FEB 2020 11.08

Der er ikke plads til business as usual. For efter at flere lande har opsat CO2-reduktionssmål, har det betydet, at olieselskabernes investeringer kommer i højrisiko-kategorien, efter at regeringer har 'trukket håndbremsen'. 

Sådan lyder det fra den finansielle tænketank Carbon Tracker i deres seneste rapport: 'Handbrake Turn: The cost of failing to anticipate an Inevitable Policy Response to climate change'. 

Heri advarer Carbon Tracker markedets investorer, at fremtidens investeringer vil være mere risikable. 

- Vi ved ikke, hvornår eller hvordan det uundgåelige politiske svar vil komme, hvilket gør det svært for selskaberne at planlægge. De risikerer at stå tilbage med strandede aktiver, hvis de forventer, at regeringer ikke vil indføre nye klimatiltag. Forberedelse og tilpasning af investeringer med klimamålene vil give det højeste udbytte og den laveste risiko i alle tilfælde, siger Andrew Grant, senior oil og gas analytiker fra Carbon Tracker.

Carbon Tracker skriver desuden, at det er særligt de amerikanske som ExxonMobil, ConocoPhillips og Chevron, der er i risiko for at blive ramt og er udsatte på markedet. Derimod er de europæiske virksomheder bedre tilpasset markedet, som ligger i læ af mulige klimatiltag. 

Desto længere tid regeringer venter med at offentligører deres klimaplaner, desto mere usikkerhed betyder det for markedet, tilføjer Carbon Tracker.

Læs mere om analysen her. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet