DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Regeringen vil oprette to energiøer inden 2030
Regeringen vil oprette to energiøer senest i 2030. En i Nordsøen og en i Østersøen.
Foto: Ørsted

Regeringen vil oprette to energiøer inden 2030

Regeringen vil oprette to energiøer inden 2030, fremgår det af første del af regeringens klimahandlingsplan.
20. MAJ 2020 12.18

Regeringen vil som det første land i verden oprette energiøer. Det skal påbegynde en ny epoke i udbygningen af havvind, hvor man går fra enkeltstående havvindmølleparker til energiøer.

Det meddeler regeringen onsdag på et pressemøde, hvor finansminister Nicolai Wammen (S), klimaminister Dan Jørgensen (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) deltager. Pressemødet handler om første del af regeringens klimahandlingsplan.

De to energiøer skal oprettes senest i 2030, og de skal ligge i henholdsvis Nordsøen og Østersøen. Energiøer kan være fysiske konstruktioner, fx platforme eller kunstige sandøer, som er forbundet til flere landes elnet samt til omkringliggende havvindmølleparker, forklares det i et faktaark om første del af klimahandlingsplanen.

- Med etableringen af verdens to første energiøer tager vi hul på en helt ny epoke i det danske vindeventyr, siger Dan Jørgensen (S).

- Vi øger mængden af havvind massivt, og samtidig vil vi gøre det muligt at bruge den grønne strøm i tanken på lastbiler, fragtskibe og fly.

- Vi præsenterer en pakke, der både leverer CO2-reduktioner på kort sigt og lægger udviklingsspor ud til fremtidens klimaneutrale Danmark, siger han.

Ritzau

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet