DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Regeringen vil give grønt lys til Marselistunnellen

KORT NYT9. APR 2021 9.09

Regeringen lægger i sin nye infrastrukturplan op til at give grønt lys til at bygge Marselistunnellen, der skal forbinde E45 motorvejen med Aarhus Havn. Det er selvsagt noget, som Aarhus Havn glæder sig over, da man i flere år har ønsket bedre adgang til havnen. 

- En Marselistunnel er en nødvendighed, fordi vi kun kan drive en containerterminal i Aarhus, hvis containerne kan køres hertil og herfra uden trafikforsinkelse. Den tilstødende infrastruktur er afgørende for enhver havn, og der er ingen tvivl om, at tunnelen er en meget vigtig brik, der forhåbentligt nu falder på plads, siger Dennis Olesen, administrerende direktør for APM Terminals Aarhus. 

Ifølge Aarhus Havn er der flere klimagevinster ved en tunnellen, som vil  bidrage til at flytte mere gods fra landevej til søtransport, hvilket både er mere klimavenligt, og dels vil tunnelen betyde, at Marselis Boulevard bliver mere fredeliggjort, når den tunge lastbiltrafik flyttes under jorden, til fordel for gående, cyklister, personbilstrafikken og den kollektive trafik.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet