DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Regeringen kritiseres for at overdrive tilslutningen til gasledning

Støttepartier kritiserer, at interessen for den omstridte gasledning til Lolland-Falster pumpes op.
9. JUN 2021 10.17

Da klimaminister Dan Jørgensen gav grønt lys til at lave en gasledning på Lolland-Falster til sukkerfabrikken Nordic Sugar, landets næststørste CO2-udleder, lød det, at yderligere 15-25 virksomheder også gerne ville kobles på ledningen.

I virkeligheden var der skrevet under på en ikke-bindende erklæring om at få et godt tilbud. Nu kritiseres Klimaministeriet for at vildlede i sagen. Det skriver Jyllands-Posten.

De Radikales klimaordfører, Rasmus Helveg Petersen, kalder det "en mærkelig og ulden proces".

- Jeg forstår ikke behovet for at puste de tal op. Det lyder jo ikke, som om at det passer, siger han til Jyllands-Posten.

Enhedslisten langer ud efter ministeren for at pynte på virkeligheden.

- Det er dybt kritisabelt. Én ting er, at han vil hjælpe en stor virksomhed og vil italesætte, at der er arbejdspladser i det. Noget andet er at finde på flere argumenter og gå ud med tal, som ikke er korrekte, siger klimaordfører Søren Egge Rasmussen (EL).

Jyllands-Posten har spurgt Dan Jørgensen, om han mener, at det er retvisende at bruge 15-25 virksomheder som argument for at etablere gasledningen. I en mail svarer han ikke på det, men skriver i sit svar:

"Beslutningen om gasledningen er truffet for at give alle virksomheder på Lolland og Falster samme muligheder for at koble sig på gasnettet som virksomheder i stort set hele resten af landet og samtidig sikre fortsat beskæftigelse i yderområderne i Danmark."

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet