DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Premier Oil og Chrysaor går sammen som ny Nordsø-gigant
Med overtagelsen af Premier Oil cementerer Chrysaor sin position som Nordsøens største olieproducent.
Foto: Chrysaor

Premier Oil og Chrysaor går sammen som ny Nordsø-gigant

Nordsøens største operatør bliver endnu større, når Chrysaor går sammen med Premier Oil i en reverse merger, der skal åbne for nye markeder.
6. OKT 2020 11.07

Nordsøens største operatør Chrysaor har opkøbt konkurrenten Premier Oil i en handel til knap 20 mia. kr. i en såkaldt reverse merger, hvor Chrysaor bliver sammenlagt med Premier Oil, oplyser de to selskaber i en pressemeddelelse.  

Handlen skaber dermed det største private olie- og gasselskab på børsen i London foruden cementerer Chrysaor som Nordsøens største operatør foran Total og BP. 

Linda Cook, CEO i Harbour Energy, der ejer Chrysaor, vil som den første kvinde for et større børsnoteret energiselskab stå i spidsen for den sammenlagte gigant, skriver Evening Standard

- Handlen er det næste skridt i Harbours ønsker om at udvikle et selvstændigt E&P selskab med global relevans. Det vil markant fremme vores førende position i Nordsøen, hvor vi fortsat vil investere, samt udvide vores geografiske aftryk til Asien og Sydamerika, siger Linda Cook om aftalen. 

Chrysaor har investeret stort på at nå sin position i Nordsøen, hvor man har overtaget felter fra både Shell og ConocoPhillips og har siden 2017 investeret godt 35 mia. kr., skriver Reuters

Chrysaor planlægger at bruge Premier Oils aktiver i netop Asien og Sydamerika til at udvide deres egen forretning i de regioner. 

Chrysaors aktionærer vil eje 77 pct. af den fusionerede virksomhed. Samtidig vil handlen udligne Premier Oils gæld på næsten 8 mia. kr. Handlen skal fortsat godkendes af aktionærerne og myndighederne. 

Chrysaor producerer knap 200.000 tønder olieækvivalent dagligt, mens Premier Oil producerer 70.000 tønder i Nordsøen. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet