dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Port of Aalborg vil udvide kaj med 1200 meter

Areal til overskudsjord, skal skabe rammerne for en kajforlængelse på hele 1200 meter samt en markant havneudvidelse mod øst i Port of Aalborg.
5. OKT 2021 11.35

Port of Aalborg sætter nu gang i endnu en udvidelse, der kommer i forlængelse af at man i 2019 en udvidelse af havnens erhvervspark på 140.000 kvadratmeter, og i september blev det også bekendtgjort, at havnens transportcenter også udvides med hele 150.000 kvm over de næste tre år.

Denne gang vil man anlægge et såkaldt nyttiggørelsesdepot med en kapacitet til at modtage 1,2 mio. tons overskudsjord fra særligt byggepladser i og omkring Aalborg.

Nyttiggørelsesdepotet udformes på en sådan måde, at der kan etableres 1,2 km kajforlængelse med en 120 meter bred kajgade. Anlæggelsen af depotet giver mulighed for at forlænge kajområdet i etaper, og allerede nu har Port of Aalborg de første udvidelsesplaner på plads.

- Etableringen af en kajforlængelse på 300 meter mod øst fra den nuværende multiterminal er netop blevet godkendt. Den skal være med til at understøtte den forestående transportcenterudvidelse og dermed bidrage til et markant løft af rammerne for den multimodale transport til og fra Nordjylland, siger Kjartan Ross, der er salgschef i Port of Aalborg. 

Det forventes, at anlæggelsen af det nye nyttiggørelsesdepot inklusive opfyldning vil forløbe frem mod 2028. Port of Aalborg forventer dog allerede at have de første knap 300 meter af kajforlængelsen klar til brug indenfor de næste par år, hvilket blandt andet skal understøtte etablering af nye kajnære bulkpakhuse.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet