dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Dansk Energi om klimaprogram:
Politikerne skal træffe hurtige beslutninger

Dansk Energi roser regeringen for at have fokus på hastighed i sit klimaprogram. Politikerne skal hurtigt træffe ambitiøse beslutninger om grøn skattereform, Power-to-X og udbygning af vedvarende energi, lyder det fra brancheorganisationen.
29. SEP 2021 13.07

Regeringen har onsdag lanceret sit årlige klimaprogram. Planen har flere gode initiativer, mener Dansk Energi, der især glæder sig over regeringens udmelding om, at Danmark senest i 2025 skal have truffet alle beslutninger, der er nødvendige for at nå 70 procent CO2-reduktion i 2030.

Her er rækkefølgen på de politiske beslutninger vigtig, og det begynder nu med ambitiøse beslutninger om en grøn skattereform, udbygning af vedvarende energi samt Power-to-X, lyder det fra brancheorgnisationens administrerende direktør Lars Aagaard.

 - Industrien har brug for et klart signal for at vælge grønt frem for kul og gas. Og energisektoren skal hurtigt have vished om, hvornår og hvor hurtigt efterspørgslen på de grønne løsninger stiger, så investeringerne bliver foretaget i rette tid, siger Lars Aagaard og fortsætter:

- I øjeblikket går det alt for trægt med at få etableret vindmøller og solceller. Hvis ikke man politisk gør noget ved det, er jeg bekymret for, at udbygningen af vedvarende energi ikke kan følge med elektrificeringen af transport, opvarmning og industri samt efterspørgsel på strøm til Power-to-X-brændsler til fly og skibe.

Dansk Energi understreger vigtigheden af, at rammevilkårene for Power-to-X kommer på plads hurtigst muligt, så Danmark kan udnytte sit erhvervspotentiale. Her er det afgørende, at de kommende strategier for CCS/U og Power-to-X har et sigte helt frem til 2050.

- Fangst, lagring og anvendelse af CO2 er nødvendige våben i klimakampen. Vi skal sikre, at vi får fanget CO2'en fra de store biomassefyrede anlæg og brugt CO2'en, hvor den giver størst værdi. CO2'en kan lagres, men man bør bestemt også få den i spil i dansk produktion af Power-to-X-brændsler, der kan gøre tung transport fossilfri, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet