DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Det 477 meter lange konstruktionsskib, Pioneering Spirit, kom på en stor opgave, da det skulle løfte de to Tyra-hovedplatforme.
Foto: Total, screendump

Video:
Pioneering Spirit løfter 14.000 tons tung Tyra-platform

Verdens største konstruktionsskib har i weekenden foretaget det tungeste løft i genopbygningen af Tyra-feltet.
3. AUG 2020 10.04

Verdens største konstruktionsskib Pioneering Spirit ankom i weekenden på Tyra-feltet, hvor det skulle løfte de to hovedplatforme Tyra Øst og Tyra Vest.

Løftet af de to hovedplatforme er det tungeste løft i genopbygningen af Tyra-feltet, som blev gennemført i weekenden. Platformene vejer tilsammen 14.000 tons - svarende til to Eiffeltårne.

Da hovedplatformene blev installeret i sin tid, skete det gennem en række løft, men med den 477 meter lange Pioneering Spirits kræfter, har det været muligt at gennemføre det enorme arbejde i et enkelt løft.  

- Vi har forberedt nedtagningsarbejdet i fem år, og det er imponerende at se, hvordan vores planlægning kulminerer på få sekunder, da Pioneering Spirits kæmpe kræfter løfter Tyra-feltets hovedplatform svarende til to Eiffeltårne, udtaler projektdirektør for Tyra-genopbygningen Morten Hesselager Pedersen i en pressemeddelelse.

- Det er første gang i Danmark, at vi laver så tungt et løft, og det sker endda 225 kilometer ude på Nordsøen. Med løftet veloverstået har vi gjort plads til det nye højteknologiske Tyra, som vi forventer vil producere med et 30 pct. lavere klimaaftryk, fortæller Morten Hesselager. 

Pioneering Spirit transporterer efterfølgende de gamle hovedplatforme til Frederikshavn, hvor godt 95 pct. af platformene kan genanvendes. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet