DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

PFA forpligter sig til klimaneutrale investeringer i 2050

KORT NYT18. MAJ 2020 13.32

PFA har tilsluttet sig det FN-støttede initiativ Net-Zero Asset Owner Alliance (AOA), hvor en række af verdens største investorer forpligter sig til at opnå nuludledning af CO2 fra investeringerne senest i 2050. Det skriver PFA på sin hjemmeside. 

- Det her er et markant skridt for PFA, der kommer i forlængelse af vores øvrige arbejde med ansvarlige investeringer og ikke mindst klimaet. Det stærke ved denne forening af store globale investorer er de meget konkrete og ambitiøse mål, man forpligter sig på. Tilsammen er det et meget stort beløb, vi investerer, og derfor kan dette initiativ bidrage til at accelerere den udvikling, der er nødvendig for at holde temperaturstigningen inden for rammerne i Paris-aftalen, udtaler PFA’s koncerninvesteringsdirektør Kasper A. Lorenzen.

Net-Zero Asset Owner Alliance har 23 store investorer som medlemmer, og de har tilsammen godt 31.623 mia. kr. under forvaltning. Medlemmerne forpligter sig til at gøre deres investeringer kompatible med et scenarie med en maksimal temperaturstigning på 1,5 grader i dette århundrede. FN-støttede Principles for Responsible Investments (PRI) varetager sekretariatsfunktionen.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet