Pensionskunder vil investere grønt
Topdanmark har givet kunder mulighed for at vælge, hvordan en del af deres investeringsmidler skal investeres. Her har størstedelen af kunderne valgt, at deres midler skal investeres i grøn omstilling.
Foto: Ørsted

Pensionskunder vil investere grønt

Topdanmark gav i 2020 deres kunder mulighed for at vælge et tema, for de investeringer der bliver gjort med deres pensionsmidler. 40 pct. af kunderne har valgt temaet 'grøn omstilling.'
22. FEB 2021 8.50

I 2020 introducerede Topdanmark Livsforsikring pensionsprogrammet Formålspension. Her bliver der taget ekstra hensyn til klima, miljø, sociale forhold og god selskabsledelse i alle investeringerne. Derfor investeres der eksempelvis ikke i fossile brændstoffer som olie og kul.

I forbindelse med lanceringen gav Topdanmark også sine kunder mulighed for at vælge, hvordan en del af deres pensionsmidler skal investeres inden for fire temaer.

Her har 40 pct. af kunderne og dermed størstedelen valgt kategorien 'grøn omstilling', hvor der bliver investeret i virksomheder, hvor en væsentlig andel af virksomhedens aktivitet er rettet mod den grønne omstilling.

Indtil videre har 4.000 kunder valgt pensionsordningen, og investeringsmidlerne løber således op i mere end 1,4 mia. kr. Topdanmark forventer at flere vil vælge ordningen i fremtiden. 

- Kunderne strømmer til Formålspension, og det er overvældende, at vi har rundet 1,4 mia. kr. efter et år med corona, hvor de fleste havde meget andet at tænke på end pension. Jeg tror, det er fordi, vi er lykkedes med at gøre det enkelt at investere mere bæredygtigt og samtidig få direkte indflydelse på, hvordan en del af opsparingen skal investeres, siger administrerende direktør i Topdanmark Livsforsikring, Vivian Weis Byrholt.

De tre øvrige kategorier i Formålspension er 'teknologisk udvikling' her investerer man i en aktieportefølje domineret af teknologiselskaber. 'Danske investeringer' prioriterer det nære i form af aktier i danske selskaber, og 'globale investeringer' er målrettet kunder, der ønsker en bredt sammensat opsparing uden specielt tematisk fokus. Næstmest populære tema er teknologisk udvikling, som 28 pct. af kunderne har valgt. 

Topdanmark har som mål, at ca. 20 pct. af de samlede pensionsinvesteringer skal være grønne i 2030.

amp

 

Nyhedsbrev