Opec og Rusland nedjusterer olieproduktion
Foto: Hasan Jamali, Ritzau Scanpix

Opec og Rusland nedjusterer olieproduktion

Konflikten mellem Rusland og Saudi-Arabien bliver lagt på hylden for en stund. I stedet er man blevet enige om at nedjustere olieproduktionen med ti mio. tønder olie. Flere lande følger trop.
10. APR 2020 9.11

Opec-medlemmerne og Rusland nåede torsdag aften dansk tid til enighed om at skære olieproduktionen med ti mio. tønder. Nedskæringen i olieproduktionen kommer efter lange spekulationer og forhandlinger og bliver mødt med et lettelsens suk i oliebranchen. 

Nedskæringen på ti mio. tønder olie svarer til omkring en tiendedel af verdens dagsproduktion.Der ventes at blive skåret yderligere fem millioner tønder olie ved aftaler med andre lande, der også forsøger at afhjælpe en af de dybeste oliekriser i årtier, heriblandt Norge, som forinden havde meldt ud, at de var klar til også at skære i sin produktion, hvis Opec og Rusland kunne nå til enighed. 

Det forventes at oliepriserne vil stige efter mødet. Alene da Trump i sidste uge tweetede om et muligt forsoningsmøde mellem Rusland og Saudi-Arabien, som begge har øget produktionen trods den faldende efterspørgelse, steg priserne med 25 pct. 

USA ventes selv at skære sin egen produktion med fem mio. tønder olie. 

Alle nedskæringerne i olieproduktionen forventes at ske hen over maj og juni.

esl

Nyhedsbrev