DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Opec+-forsamling kan blive aflyst efter anklager om kvote-snyd

Irak og Nigeria har ikke overholdt de aftalte nedjusteringer i olieproduktion, og Saudi-Arabien og Rusland truer derfor med at aflyse det kommende Opec+-møde.
4. JUN 2020 15.03

En fremrykning af en mulig Opec+-forsamling er kommet i fare, efter at det er kommet frem, at Irak og Nigeria ikke har levet op til deres løfter om at nedjustere deres olieproduktion, skriver nyhedsberauet Bloomberg

Derfor trækker Saudi-Arabien og Rusland nu en streg i sandet og truer nu med at aflyse forsamlingen, hvor det ellers skulle diskutteres, hvorvidt man skulle forlænge nedjusteringerne i olieproduktionen.

Det havde ellers været drøftet, at mødet kunne fremrykkes, da nedjusteringerne har været populære på markederne, som har kviteret med priser, der har været for opafgående de sidste fem uger, siden coronakrisen slog hul i markedet i april. 

Men uden en forsikring om at nedjusteringerne bliver overholdt, truer Saudi-Arabien og Rusland nu med at aflyse Opec+-mødet. 

Irak og Nigeria har tidligere ikke overholdt Opec-aftaler, og de har efterfølgende undskyldt sig med at, det er tekniske problemer, der har gjort, at de ikke har overholdt de aftalte nedjusteringer. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet