DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Oliepriserne stiger efter turbulente dage

Efter en historisk uge, hvor prisen på WTI gik i minus og Brent gik under 20 dollar-grænsen, stabiliserer priserne sig for en stund, mens Kuwait nedjusterer produktion før aftalt.
24. APR 2020 14.33

Efter en historisk og turbulent uge for oliepriserne, ser det ud til at priserne stabiliserer sig en anelse ved udgangen af ugen. 

Den amerikanske standard WTI-råolie steg således til 16-17 dollar pr. tønde, hvor juni-bestillingerne ellers startede omkring 11 dollar pr. tønde, efter at maj-bestillingerne endte i negative priser. 

Brent-olien fra Nordsøen kravlede igen op over 20 dollar-grænsen efter den for første gang i 18 år havde gået under netop den grænse. Torsdag var prisen nået op på 25 dollar pr. tønde, mens den fredag var faldet til 22 dollar pr. tønde.

De stigende priser kommer desuden sammen med nyheden om at Kuwait, der er den fjerdestørste olieproducent i Opec, annoncerede at de allerede nu, ville begynde at nedjustere sin olieproduktion, som ellers først var aftalt fra maj. Kuwait vil sænke sin produktion med 23 pct., skriver World Oil

De olieproducerende lande nåede tidligere i april til enighed om at nedjustere olieproduktion med 10 pct. fra maj efter coronakrisen har medført i at efterspørgelsen på olie er faldet med godt 30 pct. gennem 2020. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet